MEDEWERKERS AAN HET WOORD

Wij kunnen je natuurlijk wel vertellen dat we een fijne werkgever zijn. Maar waarschijnlijk vind je het interessanter te lezen hoe het onze medewerkers bevalt. Daarom…drie allesonthullende blogs.

“Schouten bood me die waardevolle kans”

“In Noord-Italië had ik, samen met mijn vader en broer, een goed lopend elektrotechnisch bedrijf. Maar omdat mijn vrouw en ik van opvatting waren dat Nederland meer kansen bood voor onze opgroeiende dochters, besloten we dik twee jaar geleden naar Nederland te gaan. Ik kwam toen al snel in contact met Schouten Techniekgroep. En ondanks het feit dat de taal (toen) nog wel een probleem was, kon ik bij Schouten aan de slag. Ze boden me een grote kans die ik met beide handen aangreep.”

Elke dag andere uitdagingen
“Mijn werk is nooit saai. Iedere situatie en iedere storing of klus is anders. Elke dag levert me een nieuwe uitdaging op. Die kan technisch van aard zijn of juist met de soort klant te maken hebben. Ik vind het erg leuk goed na te denken over de beste oplossing. En het is bovenal heel fijn te zien dat mensen blij zijn als iets snel en goed opgelost is. Daar doe je het toch voor.”

Betrokken familiebedrijf
“Stroom = stroom. Of we nu in Nederland of in Italië zijn. Technisch inhoudelijk past het werken bij Schouten daarom erg goed bij me. Maar dat is het niet alleen. Ik ervaar Schouten Techniekgroep echt als een warm bad. Ik heb hier een soort van nieuwe familie gevonden. Iedereen is bereid mee te denken als je bijvoorbeeld een probleem hebt met de planning of je beschikbaarheid. Dat lossen we altijd intern op. Die loyaliteit is er gewoon. Vanuit de medewerkers naar de directie maar vooral ook omgekeerd. Iedereen is dichtbij en benaderbaar. En dat is zo belangrijk!”

Goed geregeld
“Wat heel prettig is, is dat je bij Schouten altijd met de beste materialen en gereedschappen werkt. Daar heeft het bedrijf veel aandacht voor. Ik vind dat als monteur van groot belang. En Schouten Techniekgroep is ook een bedrijf met ambitie. Ik heb in de tijd dat ik er werk al een forse groei en diverse veranderingen meegemaakt. Er is veel dynamiek. We zijn continu bezig met wat we kunnen verbeteren. Dit brengt met zich mee, dat er ook veel aandacht is voor opleidingen en doorgroeimogelijkheden voor medewerkers. Schouten professionaliseert en groeit en wij groeien daarin mee. Ik zit hier helemaal op mijn plek.”

Simone Marella
Afdeling Service & Onderhoud

STG-Chris

“van schoolverlater tot projectleider”

Chris Bilgin, 19 jaar, is sinds zijn 17e werkzaam bij Schouten Techniekgroep (STG). Als voortijdig schoolverlater is Chris bij de gemeente Den Haag terechtgekomen. Een contactpersoon bij de gemeente heeft Chris bij STG geïntroduceerd. Hij werkt nu ruim twee jaar bij STG, en daar heeft hij nog geen moment spijt van gehad.

Combinatie van werken en leren
Chris vertelt: “Op dit moment volg ik de MBO-niveau 4 BBL opleiding ‘Technicus Engineering’ aan het ROC Mondriaan. Dit betekent een combinatie van één dag naar school en vier dagen werken. Mijn functie binnen STG is het best te omschrijven als hulpmonteur. Ik richt me op dit moment met name op noodverlichting & inbraak- & brandbeveiligingssystemen.”

“Door in mijn eerste jaar veel met de leermeester op pad te zijn gegaan, heb ik in korte tijd alle basics geleerd. Nu zit ik in mijn tweede jaar en kan ik vrijwel zelfstandig op pad.”

Op pad met een auto van de zaak
Mijn werkdag begint op kantoor waar ik met mijn collega’s een kop koffie drink en kort de werkzaamheden bespreek. Met mijn auto van de zaak rijd ik vervolgens naar verschillende klanten, grotendeels binnen de regio Den Haag en Rotterdam. Het afwisselende werk en het contact met klanten is uitdagend en leuk. Als ik aan het einde van de dag richting huis rijd, en weet dat ik het absoluut niet beter had kunnen doen, dan is mijn werkdag geslaagd.

Ontwikkelen & doorgroeien
Schouten staat zeker open voor het extra opleiden van het personeel. Zo heb ik cursussen gevolgd voor o.a. noodverlichting- & inbraakinstallaties, waardoor ik nu zelfstandig het jaarlijkse onderhoud kan doen. De volgende cursus over noodverlichting staat ook al gepland. Hiermee ontwikkel ik me verder in het ontwerpen van noodverlichtingsinstallaties. Op termijn wil ik ook graag doorleren op het gebied van brandveiligheidssystemen.

“Er is budget beschikbaar voor cursussen en opleidingen. Hierdoor kan je jezelf ontwikkelen en uiteindelijk doorgroeien binnen het bedrijf.”

Eén gezellig team
Er wordt regelmatig een toolbox-meeting georganiseerd. Ook worden er vanuit de personeelsvereniging jaarlijkse activiteiten georganiseerd. De sfeer in het bedrijf is goed, het is één hecht team. Wel is te merken dat het drukker wordt qua werkzaamheden. Dan is er soms iets minder tijd voor een gezellig praatje. Maar je kunt nog steeds bij iedereen terecht voor vragen of opmerkingen. Gelukkig zijn ze druk bezig om nieuwe kanjers te werven.

Niet geschoten is altijd mis
Mocht je twijfelen om te solliciteren, dan zou ik zeggen: Gewoon doen! Het werk is leuk en gevarieerd, je krijgt er gezellige collega’s bij en je bent nooit uitgeleerd. Als je goed werk levert, wordt het zeker merkbaar gewaardeerd. Ik ben hier voorlopig nog niet weg. Van schoolverlater tot projectleider, dat zou toch geweldig zijn?”, sluit Chris enthousiast af.

STG-Niels

“Schouten denkt écht met je mee”

Niels van Eijk, 25 jaar, is ruim drie jaar fulltime monteur bij Schouten Techniekgroep (STG). Tijdens zijn studie aan het Mondriaan in Den Haag heeft hij de opleiding ‘Technicus Elektrotechniek’ niveau 4 succesvol afgerond. Na eerst een aantal jaar bij een ander bedrijf werkzaam te zijn geweest, is hij op 1 december 2019 bij Schouten Techniekgroep gestart.

Afwisselend en uitdagend werk
Niels vertelt: “Ik zit hier goed op mijn plek. Het werk is afwisselend en uitdagend. Ik heb mijn eigen projecten, maar werk ook veel samen met collega’s. Van inventarisatie op locatie en het bestellen van materialen tot uitvoerende werkzaamheden en het terugkoppelen van projecten. Geen dag is hetzelfde.

Elektrotechniek en brand- en inbraakveiligheid
Soms werk ik op het gebied van elektrotechniek, maar ik word ook steeds meer ingezet voor brand- en inbraakveiligheid. Laatst heb ik 1,5 jaar bij een museum gelopen, een monumentaal pand met drie verdiepingen van 500 vierkante meter. Hier hebben we alles geregeld op het gebied van elektra, inbraak en brandmelding.

“Langere projecten vind ik het mooist, dan zet je echt iets neer met elkaar. Je leert de klant beter kennen, maar ook de collega’s van andere bedrijven.”

Schouten helpt je verder
Wat ik echt goed vind bij STG zijn de doorgroeimogelijkheden. In mijn eerste jaar heb ik mijn MBV – Monteur Beveiligingstechniek gehaald. In jaar 2 heb ik de opleiding van installatiedeskundige voor brandmeldinstallaties gehaald. Nu ben ik bezig als onderhoudsdeskundige voor brandmelding, die verwacht ik in november af te ronden. Meestal wordt dit vanuit de zaak aangeboden, dat vind ik echt top. Ik leer dan één dag in de week en kan er met de bedrijfsauto naar toe.”

Oefenruimte op kantoor
Op locatie ontbreekt soms de tijd om lastige werkzaamheden rustig te oefenen. Daarom is er een speciale oefenruimte op kantoor met een leerbord en de juiste materialen. Dan heb je net wat meer rust en tijd om het goed op te pakken. Ideaal voor stagiaires.

“Er is hier zelfs een ruimte in het bedrijfspand gecreëerd waar leerlingen opdrachten kunnen maken.”

75-jarig bestaan
Iedere maand is onze toolboxmeeting, waarin we de laatste ontwikkelingen bespreken met een hapje en drankje. Laatst vierden we ons 75-jarig bestaan. Een groot bedrijfsfeest met foodtrucks, leuke tentjes en de aanhang erbij. De sfeer in het bedrijf vind ik écht goed, en dat is fijn werken.

Ervaar zelf hoe leuk en leerzaam het is
“Waarom je hier zou moeten solliciteren? Je krijgt de tijd om in je eigen tempo te leren. Dat heb ik bij mijn vorige werkgever niet zo ervaren. Verder stelt iedereen zich flexibel op, de werk- en privébalans is goed en er wordt naar je geluisterd. Er valt altijd ergens over te praten en je wordt gewaardeerd. Niels sluit af: “Solliciteer gewoon: ervaar zelf hoe leuk en leerzaam het is.”