MEDEWERKERS AAN HET WOORD

Wij kunnen je natuurlijk wel vertellen dat we een fijne werkgever zijn. Maar waarschijnlijk vind je het interessanter te lezen hoe het onze medewerkers bevalt. Daarom…drie allesonthullende blogs.

“Schouten bood me die waardevolle kans”

“In Noord-Italië had ik, samen met mijn vader en broer, een goed lopend elektrotechnisch bedrijf. Maar omdat mijn vrouw en ik van opvatting waren dat Nederland meer kansen bood voor onze opgroeiende dochters, besloten we dik twee jaar geleden naar Nederland te gaan. Ik kwam toen al snel in contact met Schouten Techniekgroep. En ondanks het feit dat de taal (toen) nog wel een probleem was, kon ik bij Schouten aan de slag. Ze boden me een grote kans die ik met beide handen aangreep.”

Elke dag andere uitdagingen
“Mijn werk is nooit saai. Iedere situatie en iedere storing of klus is anders. Elke dag levert me een nieuwe uitdaging op. Die kan technisch van aard zijn of juist met de soort klant te maken hebben. Ik vind het erg leuk goed na te denken over de beste oplossing. En het is bovenal heel fijn te zien dat mensen blij zijn als iets snel en goed opgelost is. Daar doe je het toch voor.”

Betrokken familiebedrijf
“Stroom = stroom. Of we nu in Nederland of in Italië zijn. Technisch inhoudelijk past het werken bij Schouten daarom erg goed bij me. Maar dat is het niet alleen. Ik ervaar Schouten Techniekgroep echt als een warm bad. Ik heb hier een soort van nieuwe familie gevonden. Iedereen is bereid mee te denken als je bijvoorbeeld een probleem hebt met de planning of je beschikbaarheid. Dat lossen we altijd intern op. Die loyaliteit is er gewoon. Vanuit de medewerkers naar de directie maar vooral ook omgekeerd. Iedereen is dichtbij en benaderbaar. En dat is zo belangrijk!”

Goed geregeld
“Wat heel prettig is, is dat je bij Schouten altijd met de beste materialen en gereedschappen werkt. Daar heeft het bedrijf veel aandacht voor. Ik vind dat als monteur van groot belang. En Schouten Techniekgroep is ook een bedrijf met ambitie. Ik heb in de tijd dat ik er werk al een forse groei en diverse veranderingen meegemaakt. Er is veel dynamiek. We zijn continu bezig met wat we kunnen verbeteren. Dit brengt met zich mee, dat er ook veel aandacht is voor opleidingen en doorgroeimogelijkheden voor medewerkers. Schouten professionaliseert en groeit en wij groeien daarin mee. Ik zit hier helemaal op mijn plek.”

Simone Marella
Afdeling Service & Onderhoud

“Ik heb nu het beste van twee werelden”

“Ik ben jaren geleden begonnen als beveiligingsmonteur bij een elektrotechnisch bedrijf. Nu werk ik alweer een hele tijd bij Schouten Techniekgroep als servicecoördinator Beveiliging. En dat bevalt erg goed. Het is ‘the best of both worlds’ voor mij: buiten en binnen. Ik heb veel klantcontact. Ik beantwoord – telefonisch en via de mail – vragen en ik assisteer op afstand door in klantsystemen in te loggen (remote access). Vaak kan ik klanten zo tijdelijke oplossingen bieden en hoeft er niet meteen iemand naartoe.”

“En als het echt nodig is, zet ik direct de juiste monteurs in bij klanten. Zij lossen problemen of storingen dan ter plekke op. Het is fijn mensen op deze manier te kunnen helpen. Het geeft mij in ieder geval veel voldoening.”

Structuur en servicegerichtheid
“Wat mij vooral aansprak toen ik bij Schouten Techniekgroep begon, was de structuur van werken. Het is hier goed geregeld. Schouten staat voor professionaliteit. Alles is goed ‘vooruitgedacht’. Dat was precies wat ik zocht. Daarbij zijn we erg servicegericht, wat ook wel logisch is gezien ons klantenpakket. We bedienen bijvoorbeeld veel klanten in de zorg.” 

Stress?
“Natuurlijk loopt de druk wel eens op. Het is dan van belang altijd het overzicht te bewaren. Mijn ervaring is, dat het zich altijd wel weer oplost als je de juiste paden maar bewandelt. Goede communicatie is dan eigenlijk de sleutel tot alles. Daarbovenop kan ik altijd op mijn collega’s terugvallen. Dat is zoveel waard. Samen komen we altijd tot de beste oplossing.”

Leren en doorgroeien
“Zowel bij mijn vorige werkgevers als bij Schouten heb ik continu cursussen en opleidingen gevolgd op het gebied van inbraak-, brand-, toegangscontrole-, domotica- en beveiligingssystemen. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd en doe dat nog steeds. Schouten Techniekgroep biedt je daar alle ruimte voor.”

Fijne club
“De sfeer bij Schouten? Die is ronduit top. We vormen een hecht team. We staan er met z’n allen voor en houden elkaar scherp. Weet je, het is gewoon een heel goede werkgever. De arbeidsvoorwaarden zijn prima maar wat misschien nog belangrijker is: directie en medewerkers zijn echt betrokken. Je voelt je gezien en gewaardeerd.”

Marcel Sauer
Afdeling Service & Onderhoud